Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Σωστή φωτογράφιση κοσμημάτων.

3 ΑΠΛΑ ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΣΩΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ ΚΟΣΜΗΜΑΤΩΝ!

Τα κοσμήματα είναι ένα από τα πιο δύσκολα αντικείμενα φωτογράφισης. Αν τα χειροποίητα σας περιέχουν μέταλλα, σύρματα, γυαλί και πολύτιμους λίθους, τότε η φωτογράφιση δυσκολεύει, καθώς τα υλικά αυτά αντανακλούν το 90% του φωτός που δέχονται.
Μην αγχώνεστε όμως! Λίγα βήματα αρκούν για να τραβήξετε σωστές φωτογραφίες, ακόμη κι αν δεν έχετε καλή φωτογραφική μηχανή.


1. Το πιο βασικό απ' όλα είναι ο φωτισμός. Ο πιο κατάλληλος είναι το φυσικό φως της μέρας. Τοποθετήστε το κόσμημα σας κοντά στο παράθυρο, στο μπαλκόνι ή την αυλή σας. Προσοχή δεν θέλουμε να το χτυπάει ο ήλιος, επιλέγουμε ένα σκιερό μέρος, ώστε να φωτίζονται εξίσου όλες οι πτυχές. Ένα σωστά φωτισμένο κόσμημα θ' αποτυπωθεί άψογα ακόμα και σε μια κακή φωτογραφική.
2. Επιλέγουμε ουδέτερο φόντο. Το ξέρω πως πολλές μπαίνετε στον πειρασμό να κάνετε backround- υπερπαραγωγές, όμως αυτό δεν κολακεύει τη δημιουργία σας, αντιθέτως της μειώνει πόντους. Μην ξεχνάτε εξάλλου, πως θέλετε να προβάλλετε το κόσμημα κι όχι την ικανότητά σας στη διακόσμηση. Έτσι, σας προτείνω να πάρετε μερικές κόλλες λευκού χαρτιού ,ή ακόμα καλύτερα χαρτονιού, Α4. Σίγουρα θα βάλετε μια κάτω και πάνω της θα βάλετε το κόσμημα. Κρύψτε το backround με μια ακόμη κόλλα που θα τη στηρίξετε σε κάτι (ποτήρι ή βάζο πχ). Αν δεν έχετε εύκαιρα φύλλα Α4 μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το οπισθόφυλλο ενός βιβλίου, που περιέχει 2 λευκές σελίδες. Το φόντο σας είναι έτοιμο και απολύτως κατάλληλο για τη φωτογράφιση!
3.Το τελευταίο βήμα αφορά τις ρυθμίσεις της κάμερας μας. Σε καμία περίπτωση δε χρησιμοποιούμε φλας. Την κάμερα την έχετε ρυθμισμένη στο auto, το οποίο όταν χρησιμοποιείται στη διάρκεια της μέρας, σ' εξωτερικό περιβάλλον απενεργοποιεί από μόνο του το φλας. Τέλος, μια επιπλέον ρύθμιση που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είναι αυτή του macro και συνήθως παριστάνεται με το λουλουδάκι. Η συγκεκριμένη ρύθμιση σας επιτρέπει να πλησιάζετε την κάμερα πολύ κοντά στο αντικείμενο, χωρίς να θολώνει η εικόνα σας.

Αυτά ήταν τα 3 βασικά βήματα για φωτογράφιση κοσμημάτων. Μπορεί να μην είμαστε επαγγελματίες φωτογράφοι, αλλά με αυτούς τους τρόπους μπορούμε να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Φυσικά, μπορείτε να βελτιώσετε ακόμη περισσότερο τις φωτογραφίες σας με διάφορα προγράμματα επεξεργασίας εικόνων στον υπολογιστή ή με αντίστοιχες εφαρμογές για κινητά. Μπορείτε να κόψετε τη φωτογραφία, να ρυθμίσετε τα χρώματα, το φωτισμό και τις αντιθέσεις.

Αν σας βοήθησε το άρθρο γίνετε μέλη του blog για να λαμβάνετε τα νέα μας και χρήσιμες αναρτήσεις μας! Επίσης μπορείτε να σχολιάσετε ή να ρωτήσετε ό, τι θέλετε κι εμείς θ' απαντήσουμε όσο πιο άμεσα γίνεται.

2 σχόλια:

  1. καλησπέρα και ευχαριστούμε παρα πολύ για τις συμβουλές σας.Αραγε, αν τα φωτογ/ζα πάνω σε μοντέλο..δηλ. σε κάποιο λαιμό δεν θα ταν ακόμη καλύτερα για να φαίνεται και πως ακριβώς, πέφτει κι εφαρμόζει πάνω μας? [\ ακόμη, το ψαχνω.. και μόνο στο φ. εχω λογαρ/μό γι αυτό κι ανώνυμη]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα! καλό είναι για ένα κόσμημα να υπάρχουν πολλές φωτογραφίες για να μπορεί ο πελάτης να το δει από πολλές οπτικές. Ναι, η φωτογράφηση σε μοντέλο είναι θεμιτή και καλύτερη, αλλά θέλει προσοχή. Είναι δύσκολο αν δεν είσαι επαγγελματίας να βγάλεις καλές φωτογραφίες σε μοντέλο και εσένα ως χειροτέχνη-πωλητή σε ενδιαφέρει να βγάλεις όσο πιο δελεαστικές φωτογραφίες μπορείς.

      Διαγραφή