Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

Κοσμήματα από χαρτί! Οδηγίες βήμα βήμα.


Με τα πιο απλά και φτηνά  υλικά μπορούμε να φτιάξουμε ιδιαίτερα και πανέμορφα κοσμήματα!
Θα χρειαστείτε:

  1. Παλιά περιοδικά
  2. Ψαλίδι ή διακορευτή
  3. Μαύρο μαρκαδόρο
  4. Πινέλο
  5. Ατλακόλ
  6. Κόλλα
  7. Βάση για δαχτυλίδια, σκουλαρίκια ή καρφίτσες.
Και ξεκινάμεεεεεεεε!

1. Πρώτα κόβουμε το χαρτί μας σε στρογγυλά σχήματα. Χρησιμοποιούμε διακορευτή ή ψαλίδι, ό, τι μας βολεύει. Κόψτε αρκετά κομμάτια. Για κάθε κόσμημα θα χρειαστούν 5-6. Επίσης, κόψτε τα σε διαφορετικά μεγέθη για πιο όμορφο αποτέλεσμα.


2. Παίρνουμε ένα μαρκαδόρο και βάφουμε τα χαρτάκια μας γύρω γύρω για να τους δώσουμε μια αίσθηση παλαιότητας. (Εγώ χρησιμοποίησα μελάνι για σφραγίδες.)



3. Τώρα πάμε στο βαρετό κομμάτι της διαδικασίας. Παιρνάμε με ατλακόλ όλα τα χαρτάκια πολλές φορές και από τις δυο πλευρές. Θέλει υπομονή γιατί πρέπει να τα αφήνουμε να στεγνώσουν και μετά πάλι από την αρχή. 
   Η ατλακόλ είναι το σημαντικότερο στοιχείο για αυτά τα κοσμήματα, αφού κάνει ανθεκτικό και αδιάβροχο το χαρτί.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Δεν βρέχουμε πολύ το πινέλο. Η ατλακόλ πρέπει να είναι πιχτή όχι νερουλή. Το πινέλο πρέπει να έχει ελάχιστη υγρασία γιατί θα μαλακώσει αντί να σκληρύνει το χαρτί μας.


4. Αφού στεγνώσουν τα  χαρτάκια μας διαλέγουμε τα κυκλάκια που θέλουμε και τα ενώνουμε βάζοντας κόλλα στο κέντρο τους. Στη συνέχεια τα κολλάμε σε μια βάση δαχτυλιδιού ή σε καρφάκια για σκουλαρίκια.
Σε ό, τι αφορά την κόλλα μην χρησιμοποιείτε σιλικόνη. Έχει αμφίβολή διάρκεια και ποιότητα. Εγώ πάντα προτιμώ εποξική κόλλα δυο συστατικών. Δεν ξεκολλάει με τίποτα όπου και να τη βάλετε.

5. Για να δώσετε την αίσθηση λουλουδιού μπορείτε με ατλακόλ να βάλετε χαντρούλες στο κέντρο του τελευτεαίου κύκλου.
'
Extra tip: Παίξτε με τα χρώματα του χαρτιού που θα χρησιμοποιήσετε. Μπορείτε ακόμα να το  ζωγραφίσετε κι εσείς όπως θέλετε!

Έτοιμα;;; Καλοφόρετα!!!!



2 σχόλια:

  1. Βίκυ, έστω και καθυστερημένα σ' ευχαριστώ πολύ!
    Τι να πω; Για κάποιο λόγο δεν είχα δει νωρίτερα το σχόλιο. Να 'σαι καλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή