Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

Instagram & Χειροτέχνες


Πώς να αξιοποιήσεις το instagram για την προώθηση των δημιουργιών σου.



Καλώς ή κακώς ζούμε στην εποχή της διαφήμισης, στην εποχή που το  marketing μπορεί να καθορίσει την επιτυχία ή αποτυχία μια επιχείρησης.

Ένας κυρίαρχο μέσο marketing στις μέρες μας είναι τα μέσα μαζικής δικτύωσης και για τους χειροτέχνες, ακόμα περισσότερο το instagram.

Ωστόσο, το να έχει ένας χειροτέχνης ένα λογαριασμό στο instagram δεν αρκεί. Χρειάζονται κάποια συγκεκριμένα βήματα για να μετατραπούν οι followers σε πελάτες.

Ας δούμε ποιά είναι αυτά:

1. Ο λογαριασμός σας στο instagram πρέπει να αφορά αποκλειστικά τα χειροποίητα σας. Δε μπορείτε, για παράδειγμα, να ανεβάζετε φωτογραφίες με τις δημιουργίες σας και μετά τη γάτα σας ή το τοπίο από τις διακοπές σας. Ο λογαριασμός σας πρέπει να είναι επαγγλματικός για να έχετε ένα στοχευμένο κοινό.



2. Οι φωτογραφίες σας πρέπει να έχουν μια συγκεκριμένη φιλοσοφία και να κινούνται σε ένα παρόμοιο μήκος κύματος. Μη βάζετε μια μονόχρωμες, μια πολύχρωμες. Αν βάζετε πολλά διαφορετικά πράγματα το κοινό σας θα μπερευτεί και μια θα κάνει follow μια unfollow.



3. Πρέπει να είστε ενεργοί χρήστες. Είναι ανάγκη να ανεβάζετε συχνά φωτογραφίες, ώστε να βλέπουν οι ακόλουθοί σας συνεχώς τη δουλειά σας. Θα ήταν καλό να ανεβάζετε φωτογραφίες τουλάχιστον 2 φορές τη μέρα.

4. Ανεβάστε φωτογραφίες από τη διαδικασία δημιουργίας. Είναι καλό οι ακόλουθοί σας να σας βλέπουν εν δράσει, να βλέπουν στιγμιότυπα της "γέννησης" του χειροποίητου που θα αγοράσουν. Με αυτό τον τρόπο εκτιμούν τη δουλειά σας ακόμα περισσότερο. Επίσης, έτσι μοιράζεστε μαζί τους την ιστορία σας και την τέχνη σας. Ακόμα και μια φωτογραφία με το χαμό που έχετε δημιουργήσει στο εργαστήριο, ή το τραπέζι σας είναι σημαντική. Οι followers δένονται μαζί σας, δε σας βλέπουν σαν έναν πωλητή χειρποίητη, αλλά σαν αυτό που πραγματικά είστε, ένας δημιουργός.


5. Προσπαθήστε να είστε επικοινωνιακοί. Δεν αρκεί μόνο να ανεβάζετε φωτογραφίες, πρέπει να  ψάχνετε για το κοινό που σας ταιριάζει, να ακολουθείτε άτομα με κοινά ενδιαφέροντα, να κάνετε like και να σχολιάζετε τις φωτογραφίες τους. Με αυτό τον τρόπο, το instagram από άψυχο μέσο προβολής της δουλειάς σας, θα γίνει ένας χώρος επικοινωνίας με άτομα που έχουν τα ίδια ενδιαφέροντα και που θα θέλουν στη συνέχεια να αγοράσουν από εσάς.

6. Βάλτε τα κατάλληλα hashtags. Προκειμένου να τραβήξετε κόσμο πρέπει οι φωτογραφίες σας να έχουν τις κατάλληλες ετικέτες, ώστε να μπορεί κάποιος να σας εντοπίσει στον μεγάλο πληθυσμό του instagram. Βρείτε δημιουργούς απ' όλο τον κόσμο που κάνουν κάτι παρόμοιο με εσάς και δείτε τι ετικέτες χρησιμοποιούν.

7. Να είστε υπομονετικοί και πιστοί σε αυτό που κάνετε. Οι ακόλουθοι-πελάτες δεν έρχονται γρήγορα. Θέλει μια συνεχή και συστηματική ενασχόληση, προκειμένου να δημιουργήσετε ακολούθους που πραγματικά ενδιαφέρονται για τη δουλειά σας και που θα θελήσουν να γίνουν πελάτες σας.

Καλή επιτυχία στις πωλήσεις σας!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου