Κυριακή 25 Ιουνίου 2017

Φτιάξτο μόνος σου: Λουλούδια από πλαστικό μπουκάλι!

Λουλούδια από πλαστικό μπουκάλι.Οδηγίες βήμα βήμα!




Είναι απίστευτο το πόσα πράγματα μπορείς να κάνεις ακολουθώντας τη φιλοσοφία του upcycling! Μετά το tutorial για κοσμήματα από χαρτί, τώρα οδηγίες για να φτιάχνεις λουλούδια από πλαστικά μπουκάλια! Με αυτό τον τρόπο αξιοποιείς ένα απολύτως περιττό και βλαβερό για το περιβάλλον αντικείμενο.

Μην τα πετάς λοιπόν! Ανακύκλωσε τα φτιάχνοντας λουλούδια για χίλιες δυο χρήσεις.

ΥΛΙΚΑ

  1. Πλαστικά μπουκάλια
  2. Ακρυλικά χρώματα
  3. Ατλακόλ
  4. Πινέλο
  5. Ψαλίδι
  6. Χαρτοκόπτης
  7. Κερί και αναπτήρας
  8. Χαντρούλες γραμμαρίου
  9. Εξαρτήματα ανάλογα με το τι θέλετε να κάνετε τα λουλουδάκια σας. Εγώ τα έκανα μαγνητάκια, οπότε χρειάστηκα στρογγυλούς μικρούςμαγνήτες και πιστόλι σιλικόνης.

Ας ξεκινήσουμε!




Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι με τον χαρτοκόπτη, ή με ένα κοπίδι, να κόψετε τη βάση του μπουκαλιού, όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.


Στη συνέχεια, με το ψαλίδι κόβετε τη βάση γύρω γύρω, ώστε να μοιάζει με κυκλικό δίσκο.


Τώρα κόψτε τον πάτο του μπουκαλιού στα σημεία που σχηματίζει ένα αστέρι, ή αλλιώς στα σημεία που υπάρχει η εσοχή. Έτσι, θα σχηματιστούν τα πέταλα του λουλουδιού.



Ήρθε η ώρα να ανάψετε το κερί σας και προσεκτικά να περνάτε το κάθε πέταλο πάνω από τη φλόγα. Προσοχή! Το πλαστικό αλλοιώνεται αμέσως. Ή θα περνάτε πολύ γρήγορα από τη φλόγα το πλαστικό ή θα το έχετε αρκετά ψηλά και θα το γυρίζετε γύρω γύρω από τη φλόγα.



Το αποτέλεσμα θα μοιάζει κάπως έτσι.



Τώρα, ήρθε η ώρα να βάψουμε το λουλούδι μας. Αν βάλετε ανοιχτά χρώματα περάστε ένα χέρι λευκό ακρυλικό και στη μπροστινή και στην πίσω πλευρά. Μπορείτε επίσης να βάλετε κάποια βάση από αυτές που χρησιμοποιούμε στο ντεκουπάζ. 
Το πινέλο πρέπει να έχει ελάχιστη υγρασία, να είναι σχεδόν στεγνό.


Στη συνέχεια, βάψτε με το χρώμα που θέλετε και περάστε όσα χέρια χρειαστεί. Με στεγνό πινέλο δυο είναι καλά. Μην ξεχνάτε ότι μπορείτε να παίξετε με τα χρώματα, να κάνετε πτσιλιές, διχρωμίες και ό, τι άλλο φανταστείτε.



Στη συνέχεια περάστε με ατλακόλ, που θα δώσει ένα στρώμα προστασίας στα λουλούδια σας. Αν έχετε ακρυλικά βερνίκια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά. Εγώ εδώ χρησιμοποίησα ματ ακρυλικό βερνίκι.

Αφού κάνετε αυτό, ήρθε η ώρα για τη γύρη! Με το πίνέλο βάλτε στο κέντρο μια καλή ποσότητα.


Και τώρα ρίξτε τις χαντρούλες! Για να σιγουρευτείτε ότι δεν θα φύγουν βάλτε λίγη ατλακόλ και πάνω τους.




Τα αφήνετε να στεγνώσουν και τα λουλουδάκια σας είναι έτοιμα!

Όπως σας είπα τα δικά μου τα έκανα μαγνητάκια. Αν κι εσείς θέλετε να κάνετε το ίδιο, με πιστόλι 
σιλικόνης ρίχτε λίγο στο κέντρο από το πίσω μέρος του λουλουδιού και κολλάτε το μαγνήτη.


Φυσικά μπορείτε να κάνετε οτιδήποτε με αυτά. Εγώ τα έχω κάνει δαχτυλίδια, καρφίτσες, κολιέ και διακοσμητικά στοιχεία για δάφορες κατασκευές, από κορνίζες μέχρι τσάντες!



Για περσσότερες κατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά κάντε like στη σελίδα μου στο facebook:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου