Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

ΠΩΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙΣ ΤΑ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΣΟΥ: TIPS, ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ.


Έχω ξαναπεί πως η πρωτοτυπία είναι απαραίτητη προκειμένου να τραβήξετε την προσοχή και το ενδιαφέρον ενός πελάτη. Σημαντικό, όμως είναι πέρα από τις δημιουργίες σας να έχετε έναν ιδιαίτερο τρόπο παρουσίασης τους.

Είτε έχετε υπαίθριο πάγκο, είτε βιτρίνα καταστήματος, είτε ράφι σε κάποιον εκθεσιακό χώρο, είναι κομβικό για τις πωλήσεις σας να έχετε ένα ωραίο στήσιμο κι έναν τρόπο παρουσίασης που τραβάει το μάτι. Το σωστό στήσιμο είναι αποτελεί το 80% των επιτυχημένων πωλήσεων. Παρόλα αυτά, σε καμία περίπτωση μην μπουκώσετε την εμφάνιση των κοσμημάτων σας με extreme διακοσμήσεις. Αυτό που πρέπει να ξεχωρίζει είναι το προϊόν κι όχι η διακόσμηση. Επιλέξτε κάτι ιδιαίτερο, απλό και μετρημένο.
  Επίσης προς θεού, μην βάζετε τα εκθέματα σας ανάκατα. Προσπαθήστε να τα παρουσιάζετε με τάξη και κατηγοριοποιημένα ανά είδος (πχ δαχτυλίδια, κολιέ κλπ), ανά χρώμα, ανά στυλ. Έτσι το μάτι του πελάτη δεν χαώνεται, αντίθετα μπορεί να επικεντρωθεί στα είδη που τον ενδιαφέρουν.
  Μια καλή ιδέα, η οποία έχει ιδιαίτερη απήχηση τον τελευταίο καιρό είναι τα υλικά της φύσης: θαλασσόξυλα, κλαδιά, πέτρες κλπ. Πέρα από αυτά μπορείτε ν' αξιοποιήσετε πρώτες ύλες χειροτεχνίας (υφάσματα, χαρτόνια, φελιζόλ) και να φτιάξετε δικά σας χειροποίητα είδη παρουσίασης. Επίσης μια καλή και κομψή ιδέα είναι τα μικροαντικείμενα - αντίκες, μπορούν ν' αποτελέσουν ένα πολύ ιδιαίτερο backround των δημιουργιών σας και να δώσουν στο χώρο παρουσίασης έναν πρωτότυπο και κλασάτο στυλ.
 Τέλος, σας παραθέτω μια σειρά από εικόνες με έξυπνες και πρωτότυπες ιδέες για την παρουσίαση των κοσμημάτων και των δημιουργιών σας γενικότερα και σας προτείνω να μην υποτιμήσετε ποτέ τη σημασία του backround σας. Τα κοσμήματα είναι πολύ μικρά για να τα δει κάποιος με τη μια, το περιβάλλον διακόσμησης είναι αυτό που εγκλωβίζει πρώτο το μάτι.



















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου