Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Χειρό...τέχνημα by Sofia



  Εμείς οι χειροτέχνες ξέρουμε καλά πως όταν έχουμε μπροστά μας ένα σωρό υλικά, κουτιά με χάντρες και κορδέλες, απομεινάρια παλιών κοσμημάτων, χρηστικά αντικείμενα που πλέον δεν χρησιμοποιούμε, τα γρανάζια του μυαλού μας αρχίζουν να δουλεύουν μανιωδώς φτιάχνοντας εικόνες με πιθανούς συνδυασμούς για τη δημιουργία μας.
  Αυτό που θέλω να πω με λίγα λόγια είναι πως ο μόνος περιορισμός του χειροτέχνη είναι η φαντασία του και η Σοφία Αβραμίδου, η χειροτέχνης που σας παρουσιάζω στο σημερινό άρθρο έχει αστείρευτη φαντασία και δημιουργικότητα.


  Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981 και είναι παντρεμένη μητέρα δυο παιδιών. Έχει σπουδάσει αισθητικός, αλλά ασχολείται ταυτόχρονα και με τη χειροτεχνία. Μπορεί να φτιάξει σχεδόν τα πάντα, ανάλογα με τη διάθεσή της. Από το 2007 στις προτιμήσεις της προστέθηκε και η δημιουργία κοσμημάτων.

Η Σοφία μας λέει: "Για μένα η χειροτεχνία είναι ζωή. Αγαπώ τα χρώματα και μου αρέσει να δίνω ζωή ακόμα και σε φαινομενικά άχρηστα αντικείμενα. Το μυαλό δεν ησυχάζει ποτέ και τα χέρια δουλεύουν ασταμάτητα."

Το μότο της είναι: "Η ομορφιά βρίσκεται παντού, αρκεί να έχεις καθαρή ψυχή, να παρατηρείς τα πάντα γύρω σου προσεκτικά και τότε θα τη δεις σε όλο της το μεγαλείο."



Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τη Σοφία στη σελίδα της: www.facebook.com/XeirotexnimabySofia





























ΥΓ: Αν είστε καλλιτέχνης και θα θέλατε ένα αφιέρωμα στη δουλειά σας επικοινωνήστε μαζί μου στο aggelpantelidi@gmail.com. Είναι εντελώς δωρεάν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου