Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Πόσο πρωτότυπες είναι οι δημιουργίες σου;

  Έτυχε πρόσφατα να είμαι περαστική από ένα μπαζαάρ και ως περίεργη δημιουργός και υπεύθυνη blogger (χιχι) έκανα τη βόλτα μου ανάμεσα στους πάγκους. Αυτό που συνειδητοποίησα, αν και είχα ξαναδεί αντίστοιχες διοργανώσεις είναι η ομοιομορφία των δημιουργιών  που φτιάχνουν οι χειροτέχνες. Αυτό αφορά κυρίως τα κοσμήματα, που αποτελούν την πλειοψηφία των δημιουργιών, αλλά υπόκεινται και πιο έντονα στις τάσεις τις μόδας.
  Για να καταλάβετε καλύτερα τι εννοώ θα φέρω ως παράδειγμα την πιο διαδεδομένη τάση που μου έρχεται στο μυαλό, τα σχοινιά. Κολιέ και βραχιόλια από σχοινιά και σχοινάκια είχαν κατακλύσει βιτρίνες, πάγκους πλανοδίων, πάγκους εκθέσεων και μπαζάρ κοκ. Δε λέω, αν πουλάς τις δημιουργίες σου είναι σημαντικό ν' ακολουθείς τη μόδα, μήπως όμως το να αρκείσαι στην επανάληψη δημιουργιών που υπάρχουν παντού τριγύρω σου, δε σε ωφελεί τελικά;
 Ακολουθήστε τη μόδα, αλλά μην ξεχνάτε να βάζετε πάντα το προσωπικό σας στίγμα σε αυτό που φτιάχνετε. Αν δεν έχετε προσωπικό στίγμα ακόμα, θα το βρείτε. Είναι το γούστο, οι προτιμήσεις σας, τα αγαπημένα σας χρώματα, ένας συνδυασμός που ξεπήδησε από το πουθενά και πολλά τέτοια μικροπράγματα. Αν διοχετεύσετε όλα αυτά στις χειροτεχνίες σας θα είναι κάτι πολύ παραπάνω από απλή αναπαραγωγή ίδιων χειροτεχνιών που έχουν κατακλύσει την αγορά.
  Η πρωτοτυπία και η αγάπη για τη δημιουργία επιβραβεύονται πάντα. Ένας πιθανός αγοραστής θα εκτιμήσει την ιδιαιτερότητα των χειροποίητων κοσμημάτων σας (ή οποιοδήποτε είδος χειροποίητου κι αν φτιάχνετε), θα δει το μεράκι και τη λεπτότητα της δουλειάς σας. Αν πάλι όχι, να μας λείπουν τέτοιοι αγοραστές, γιατί ας μην ξεχνάμε πως πρώτα είμαστε δημιουργοί και μετά έμποροι και τη δουλειά μας πρέπει πάντα να την εκτιμούν!


ΥΓ. Βοηθήστε το blog μας: Γίνετε μέλος, κάντε μια κοινοποίηση ή follow by mail για να ενημερώνεστε για κάθε νέα ανάρτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου